Volledig scherm

Oosterhout: voorkom schade vuurwerk, maak filmpje!

OOSTERHOUT - Oosterhout probeert ook dit jaar met behulp van creatieve, jeugdige, inwoners vuurwerkschade tegen te gaan.

Ook Oosterhout heeft ieder jaar na de jaarwisseling veel schade in de openbare ruimte. Dit komt veelal door vandalisme, waarbij met name jongeren vuurwerk afsteken op plaatsen waar dit niet mag. Hierdoor werd vorig jaar ongeveer 25.000 euro schade veroorzaakt. En bij het plaatselijke Meldpunt Vuurwerkoverlast kwamen rond de jaarwisseling binnen twee weken tijd 280 meldingen binnen.

Vorig jaar riep de gemeente jongeren op een poster te ontwerpen. Die wedstrijd werd gevonden door Doortje Bot en Fong Mungkhunkhamchao, havo-leerlingen van het Mgr. Frenckencollege.

Dit jaar heeft de gemeente jongeren tussen de 13 en 17 opgeroepen een filmpje, foto, tekening of collage te maken over het onderwerp. "Een wat vrijere opdracht dus", vat woordvoerster Barbara Putters samen. De drie winnaars krijgen een avondje in de bioscoop of mogen bowlen met vrienden. Ook komen de winnende ontwerpen onder andere op de Facebook- en Instagram-pagina van de gemeente te staan.

Deelnemers kunnen hun inzending nog tot en met donderdag insturen naar schoon@oosterhout.nl of taggen met #oudennieuwoosterhout.

Aan deelname zijn wel enkele voorwaarden verbonden. In de bijdrage moet het 'goede gedrag’ bijvoorbeeld centraal staan. "Let ook op bij het gebruiken van bestaande filmpjes, foto’s of muziek, omdat hier vaak copyright op zit. De gemeente kan de bijdrage dan niet gebruiken", waarschuwt de gemeente. Voorts mogen er bij films en foto's geen mensen in beeld komen die daar geen toestemming voor hebben gegeven.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.