Volledig scherm
De Bredaseweg bij Oosterhout. © Sjoerd Marcelissen

Oosterhout plaatst bomen terug bij Bredaseweg

OOSTERHOUT - Oosterhout gaat bomen terugplaatsen aan de Bredaseweg. Het gaat om zeventien tot 24 bomen. De gemeente wil zo de karakteristieke laanbeplanting in ere herstellen, zo heeft het college van B en W besloten. Het betreft het gedeelte ten zuiden van het Wilhelminakanaal tot aan de Warandelaan. 

,,De Bredaseweg is een karakteristieke toegangsweg tot Oosterhout en maakt onderdeel uit van onze hoofd-groenstructuur”, zo motiveert het college het besluit. De weg loopt richting Breda en Teteringen. De afgelopen jaren sneuvelden een aantal beuken op dit deel van de Bredaseweg, onder meer vanwege de ouderdom. ,,Voor het herstel van de laan worden drie ernstig beschadigde beuken verwijderd. Het gaat om de bomen die een gevaar opleveren voor de verkeersveiligheid.”

  1. Brieven, opinies, meningen: zo gaat de opinieredacteur te werk
    Achter het verhaal

    Brieven, opinies, meningen: zo gaat de opiniere­dac­teur te werk

    Meerdere keren per dag krijgt eindredacteur Susanne den Boer, die onder meer verantwoordelijk is voor de Meningenpagina’s in BN DeStem, mail binnen van betrokken lezers. Ze gaan vaak in op actuele kwesties. Of over hoe de krant het nieuws brengt. Een selectie van deze hersenspinsels is op woensdag en/of zaterdag te lezen in de brievenrubriek. ,,Die betrokkenheid is fijn. Het houdt ons als redactie scherp.”