Volledig scherm
© Thinkstock

Oosterhout krijgt weer een prins Mienus

BN DeStemOOSTERHOUT - Kaaiendonk (Oosterhout) krijgt toch een prins met carnaval. Dat heeft de Oosterhoutse Carnaval Stichting (OCS) dinsdagochtend bekendgemaakt. Een gelukstreffer. Jack Erlings, secretaris van de Oosterhoutse Carnavals Stichting (OCS), kan het niet anders omschrijven.

In november besloot prins Mienus XIII, Jeffrey Ramstijn, al na een paar dagen te stoppen, omdat zijn benoeming voor veel weerstand zorgde.De carnavalsstichting ging op zoek naar een oplossing. Het was tot nu alleen nog een raadsel of dat in de vorm van een nieuwe prins zou zijn of een tijdelijke vervanger, regent.

Waar de stichting normaal gesproken een jaar, soms zelfs langer, bezig is met het selecteren en klaarstomen van een nieuwe prins, lukt het nu om binnen luttele weken een 'Zijne Ontzettende Hoogheid' af te leveren. ,,Een recordtijd", aldus Erlings.

Presentatie vrijdag
Deze vrijdag wordt prins Mienus XIV gepresenteerd. Tot die tijd blijft zijn echte naam geheim. Erlings over het selectieproces: ,,We hadden een paar mensen op ons lijstje staan. Sommigen waren eerder dit jaar bij de selectie van Mienus XIII al in beeld. Deze namen hebben we allemaal gepolst. Een prins of regent, alle opties waren op dat moment nog open."

Eén man viel volgens Erlings direct op. ,,Hij was zó enthousiast en paste perfect binnen ons profiel. Samen hebben we uiteindelijk besloten dat hij geen regent, maar de nieuwe prins wordt. Een lot uit de loterij."

Waar de stichting normaal gesproken een jaar, soms zelfs langer, bezig is met het selecteren en klaarstomen van een nieuwe prins, lukt het nu om binnen luttele weken een 'Zijne Ontzettende Hoogheid' af te leveren. ,,Een recordtijd", aldus Erlings. Deze vrijdag wordt prins Mienus XIV gepresenteerd. Tot die tijd blijft zijn echte naam geheim.

Selectieproces
​Erlings over het selectieproces: ,,We hadden een paar mensen op ons lijstje staan. Sommigen waren eerder dit jaar bij de selectie van Mienus XIII al in beeld. Deze namen hebben we allemaal gepolst. Een prins of regent, alle opties waren op dat moment nog open." Eén man viel volgens Erlings direct op. ,,Hij was zó enthousiast en paste perfect binnen ons profiel. Samen hebben we uiteindelijk besloten dat hij geen regent, maar de nieuwe prins wordt. Een lot uit de loterij."

Zijn Ontzettend Hoogheid Mienus XIV wordt aanstaande vrijdag aan het carnavalspubliek getoond, tijdens de verenigingsavond van de OCS. Om 19.30 uur is de zaal open, om 20.11 uur maakt de prins zijn opwachting.

Volledig scherm
Prins Mienus XIII © Casper van Aggelen / Pix4Profs