Burgemeester Mark Buijs met de medewerkers van de CoArt Teams.
Volledig scherm
Burgemeester Mark Buijs met de medewerkers van de CoArt Teams. © Gemeente Oosterhout

Oosterhout krijgt meer toezicht op straat

OOSTERHOUT - Oosterhout stuurt vanaf zaterdag nog meer toezichthouders de straat op om erop toe te zien dat inwoners en ondernemers zich aan de richtlijnen houden.  

Quote

Bij het niet naleven van de richtlij­nen kunnen de teams opschalen naar de collega’s van handhaving, BOA’s.”

Mark Buijs, Burgemeester van Oosterhout

De zogeheten CoAct-teams, een afkorting van Corona Actieteams, gaan vanaf zaterdag 4 april de straat op. De teams gaan met inwoners en ondernemers het gesprek aan. Burgemeester Mark Buijs: ,,Door de inzet van deze CoActteams kunnen we de maatregelen in Oosterhout nóg beter toe passen en daarmee de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.” 

De maatregelen kunnen dit weekend zwaar vallen

Vooral dit weekend met prachtig lenteweer, kunnen de maatregelen zwaar vallen. Toch roept het kabinet mensen op om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan voor werk als men niet thuis kan werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar niet met meer dan 3 personen. 

BOA's kunnen boetes uitdelen

De Corona Actieteams gaan erop toezien dat Oosterhouters zich aan die maatregelen houden. Ze gaan het gesprek aan op straat. Buijs: ,,De teams hebben een toezichthoudende rol. Bij het niet naleven van de richtlijnen kunnen de teams opschalen naar de collega’s van handhaving, BOA’s. De BOA’s kunnen boetes uitdelen. We hopen natuurlijk dat dit niet nodig is en dat mensen oog hebben voor elkaar”, aldus de burgemeester.

Burgemeester kan locaties sluiten

De burgemeester kan optreden als mensen zich niet aan de regels houden. Dat kan hij doen door gebieden aan te wijzen waar groepsvorming verboden is, door sluiting van locaties, of door een boete op te leggen. Collega ambtenaren hebben ook een toezichthoudende rol gekregen, om de collega’s bij handhaving te ondersteunen.,,Daardoor kunnen we meer BOA-koppels vormen en dus meer diensten draaien. Dat is heel fijn, want onze BOA’s draaien nu al dubbele diensten”, zegt Buijs.