Aan de Bredaseweg 162 in Oosterhout stond tot de oorlog hotel Metropole, na de oorlog werd het terrein bekend als het terrein van Vrakking Autobanden. Enige tijd terug heeft de gemeente het perceel gekocht om landgoed Oosterheide aan te laten sluiten op de Vrachelse Heide. Het pand op het terrein is gesloopt en de grond is gesaneerd. Teruggegeven aan de natuur begint het terrein nu vorm te krijgen.
Volledig scherm
Aan de Bredaseweg 162 in Oosterhout stond tot de oorlog hotel Metropole, na de oorlog werd het terrein bekend als het terrein van Vrakking Autobanden. Enige tijd terug heeft de gemeente het perceel gekocht om landgoed Oosterheide aan te laten sluiten op de Vrachelse Heide. Het pand op het terrein is gesloopt en de grond is gesaneerd. Teruggegeven aan de natuur begint het terrein nu vorm te krijgen. © Johan Wouters

Oosterhout heeft geen plannen meer voor Open Linie

OOSTERHOUT - De Open Linie. Een 'groene buffer tussen Breda en Oosterhout' moest het worden, 'een tegenwicht voor de verstedelijking' werd het genoemd. In 2011 stelde de provincie een subsidie van 1.350.000 euro beschikbaar voor het landschapspark Open Linie om te voorkomen dat Breda en Oosterhout aan elkaar vast groeiden. Oosterhout stak 500.000 euro in het project. Breda heeft 2,5 miljoen euro uitgetrokken voor allerlei verschillende groene projecten. De Open Linie valt daar ook onder.