Volledig scherm
© Thinkstock

Oosterhout denkt mee met toenemend aantal 65-plussers

OOSTERHOUT - Een gratis woonscan en groepsvervoer voor ouderen én een pop-up winkel voor brandveiligheid en innovaties in de zorg. Oosterhout breidt zich met een groot aantal instanties en instellingen voor op de groei van het aantal ouderen én de consequenties die dat met zich meebrengt.

In 2030 is het aantal Oosterhoutse 65-plussers met ongeveer vierduizend personen gegroeid en zal 27 procent van de lokale bevolking bestaan uit mensen die 65 of ouder zijn. Die mensen, of ze dat nou willen of niet, worden geacht zo lang mogelijk zelfstandig te wonen, maar dat gaat niet altijd vanzelf.

Dus denkt ook de gemeente Oosterhout met haar inwoners mee. Zo is sinds dit weekend enkele dagdelen per week een pop-up-store te bezoeken aan de Arendstraat 10 (zie elders in deze krant). Belangstellenden kunnen daar terecht voor tips over brandpreventie en een idee krijgen van innovaties in de zorg (zoals de zorgrobot of de robotstofzuiger).

Langer zelfstandig blijven wonen maakt vaak ook de aanpassing van de woning noodzakelijk. Daarvoor is dit weekend 'Wonen met Gemak' gestart. De gemeente biedt voorlichting en concrete ondersteuning. Een van die concrete acties is de gratis woonscan. Op verzoek komt een vrijwilliger langs die uitleg geeft over woningaanpassingen.

Lees maandag meer in BN DeStem.