Een impressie van de nieuwbouw.
Volledig scherm
Een impressie van de nieuwbouw. © gemeente Oosterhout

Oosterhout bouwt 106 sociale huurappartementen langs Wilhelminakanaal in Slotjes-Midden

OOSTERHOUT - Woningcorporatie Thuisvester en aannemer Ballast Nedam Zuid hebben een akkoord gesloten voor de bouw van 106 sociale huurappartementen in Oosterhout. Het gaat om woningen aan het Wilhelminakanaal-Noord in de wijk Slotjes-Midden. 

Met het contract is een bedrag van 16 miljoen euro gemoeid. 

De bouw begint in het derde kwartaal van 2020, de huizen worden begin 2022 opgeleverd. Daarnaast begint Ballast Nedam Zuid hier dit jaar met de bouw van twintig koopwoningen, de oplevering is gepland eind 2021. 

,,We vinden het belangrijk dat de contracten getekend zijn. Naast het feit dat de samenleving midden in de coronacrisis zit, is de crisis op de woningmarkt natuurlijk niet weg. Dus ze willen ook in deze tijd niet verslappen in hun inzet om extra sociale woningen te bouwen”, verklaren beide partijen. 

Renovatie

De ontwikkeling van de woningen aan het Wilhelminakanaal-Noord maakt onderdeel uit van de grote opknapbeurt van Slotjes-Midden. In de hele wijk worden huizen gerenoveerd of er worden nieuwe woningen gebouwd.  De hele operatie moet de Oosterhoutse buurt een kwaliteitsimpuls geven. Medio2023 moet het karwei voltooid zijn.