Oosterhout beleeft eerste academisch jaar

Paula Pols

Oosterhout

Ruim een halfjaar eerder dan verwacht, begint de enige echte Oosterhout Academie met haar 'academisch' jaar. Zaterdag is de aftrap, in restaurant De Schout aan de Markt in Oosterhout, met een toespraak van eerste burger Stefan Huisman, waarbij cursisten en docenten kennis kunnen maken met elkaar.

,,De eerste cursus zit met 25 cursisten al helemaal vol", zegt een opgetogen Emile van Rooij, initiatiefnemer van de Oosterhout Academie, ,,maar voor de tweede cursus zijn nog 7 plaatsen beschikbaar." Iedere cursus bestaat uit twee delen van 10 dagdelen elk, legt Van Rooij uit. ,,het eerste cursusdeel begint op 14 januari, het tweede deel is in september en heeft een meer praktisch karakter. Dan gaan de cursisten bijvoorbeeld met architect Pascal Grosfeld in de bus langs allerlei interessante plekken in Oosterhout, waar hij dan over vertelt."

De tweede cursus begint in september en vindt dus tegelijkertijd plaats met het tweede deel van de eerste cursus, en zo verder. ,,Hoe lang we dat zo vol kunnen houden? Ik heb geen idee. Ik verwacht geen 25.000 Oosterhouters die meer van hun stad willen weten. Ik ben al blij als er 500 cursisten zijn alle 20 cursusdagen volgen", zegt Van Rooij.

Elke cursus wordt afgesloten met een ludiek examen. ,,Eén cursist heeft al laten weten dat ie zijn tas aan de vlaggenmast hangt als ie slaagt", lacht Van Rooij.

Voor meer informatie: evrtekst@kpnmail.nl, tel. 06-22540041 of www.oosterhout-academie.nl.