Volledig scherm
Hilda Bronzi ontving de oorkonde. © Gemeente Geertruidenberg

Oorkonde voor Hilda Bronzi

GEERTRUIDENBERG Hilda Bronzi-Meeuwesen (71) is zaterdag onderscheiden met de gemeentelijke Oorkonde van Verdienste. Burgemeester Jan Luteijn reikte haar die uit tijdens de opening van de zomerexpositie in de Geertruidskerk. Bronzi was jarenlang de drijvende kracht achter de Kunstroute. In mei nam zij afscheid als (eerste) voorzitter van de Stichting Kunstroute Geertruidenberg.

Bronzi heeft de kunst in Geertruidenberg op de kaart gezet.  In 2008 reageerde zij meteen toen het Toeristisch Platform Geertruidenberg een oproep deed om een kunsroute op te zetten. Jarenlang spande zij  zich in om sponsors en locaties te vinden. In 2018 leidde dit tot  een record aantal van 50 exposanten. 

  1. Oosterhoutse diplomazwemmers nog niet op Amerikaanse tv
    PREMIUM

    Oosterhout­se diploma­zwem­mers nog niet op Amerikaan­se tv

    OOSTERHOUT - De jeugdige Oosterhoutse zwemmers die een jaar geleden in de Warande zo hun best deden voor de camera's van een Amerikaanse tv-ploeg moeten geduld hebben. De opnames die door CBS News gemaakt zijn van het diploma-zwemmen in Oosterhout zijn nog niet verwerkt in een documentaire. Inmiddels is er door CBS wel een andere documentaire gemaakt over hoe Nederland omgaat met stormvloeden en de stijgende zeespiegel.