Volledig scherm

Ook in hoger beroep celstraf geëist tegen lid Satudarah uit Oosterhout, nieuw chapter zou zich willen bewapenen

ZWOLLE - Het hof in Zwolle heeft dinsdag opnieuw gevangenisstraffen van achttien maanden en vier jaar tegen twee leden van Satudarah geëist. De verdachten, een 33-jarige man uit Oosterhout en 49-jarige man uit Maastricht, worden verdacht van wapenuitvoer, verboden wapenbezit en het hebben van hennepkwekerijen.

Beide mannen zouden betrokken zijn bij het leveren van automatische vuurwapens en bijbehorende munitie aan Duitsland. De wapens zouden bedoeld zijn voor een nieuw chapter van de motorclub in Duisburg. Volgens het OM zou die afdeling in flinke onmin leven met de Hells Angels en zich willen bewapenen.

De verdachten bleken tevens verschillende hennepplantages in woningen in Tilburg en Bergen op Zoom te hebben. In totaal vond de politie circa negentig planten. 

In januari 2016 werd het tweetal al veroordeeld tot gevangenisstraffen van achttien maanden en vier jaar. Beide mannen gingen tegen deze uitspraak in hoger beroep. Het duo  ontkent betrokkenheid en beroept zich op hun zwijgrecht. 

Het hof doet naar verwachting uitspraak op 26 juni.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.