Volledig scherm
De Parallelweg gezien vanaf de Kerkstraat. © Caroline Van Schubert

Ontwerpschetsen Parallelweg in Wagenberg liggen klaar

WAGENBERG - De gemeente Drimmelen heeft het ontwerp van de Parallelweg tussen de Kerkstraat - Wagenstraat en Brouwerijstraat in Wagenberg af en nodigt inwoners uit om deze te bespreken.

,,Het gedeelte tussen de Wagenstraat en de Brouwerijstraat is een definitief ontwerp, maar voor het gedeelte tussen de Wagenstraat en de Kerkstraat staat het ontwerp nog niet vast. Dit willen we graag met de inwoners bespreken”, aldus een gemeentewoordvoerder.

Vorig jaar diende de voltallige gemeenteraad een motie in om niet de helft, maar de hele weg een fietsstraat te maken. Door deze motie is er in de begroting van dit jaar 175.000 euro vrijgemaakt uit de algemene reserve. Eerst hoopte de gemeente op een subsidie van de provincie, maar dat ging niet door.

Wethouder Jan-Willem Stoop gaf eerder al aan dat het proces lang duurde en dat er een tijd lang niet duidelijk was waar het budget vandaan komt en is blij dat het nu alsnog via de motie doorgaat.

Woordvoerder: ,,De inrichting wordt in overleg met de bewoners bepaald, wenselijk is wel een ‘gelijkwaardige inrichting’, zodat over de volledige lengte hetzelfde straatbeeld ontstaat en een toegankelijke en veilige route van busstation naar het dorp.”

De bijeenkomst wordt op 23 januari gehouden tussen 19.00 en 21.00 uur in café Driedorp op Kerkstraat 11a in Wagenberg. De ontwerpen zijn te vinden op de website van de gemeente Drimmelen. De gemeente verwacht het werk in april te kunnen gunnen aan een aannemer en daarna in mei te starten.

Volledig scherm
De Parallelweg gezien vanaf de Wagenstraat richting de Kerkstraat © Caroline Van Schubert
Volledig scherm
De Parallelweg gezien vanaf de Wagenstraat richting de Brouwerijstraat © Caroline Van Schubert
  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?