Volledig scherm
© Marcel van Dorst - MaRicMedia

Onrust in Hank groeit na zevende autobrand

HANK - Blauwe zwaailichten in de Vogelbuurt in Hank, woensdagavond. In amper een week tijd gingen twee auto's in vlammen op. Het was de zevende brand in nog geen jaar in de wijk. Burgemeester Yves de Boer en de politie zaten donderdag aan tafel. Er moet wat gebeuren, vinden ze, zeker nu de ongerustheid onder de bewoners hand over hand toeneemt.

"Bewoners zijn bang, ongerust en bezorgd", zegt een buurtbewoner. "We vragen ons steeds af: 'welke auto wordt de volgende?'" Hij staat met twee anderen op het parkeerterrein aan de Valkstraat waar woensdagavond opnieuw een auto in vlammen opging.

"Wij als buurt worden helemaal gek hier", zegt een van de twee anderen. "We doen geen oog dicht 's nachts. We worden steeds wakker als we iets horen." De drie willen niet met hun naam in de krant, bang als ze zijn het volgende slachtoffer te worden. Op de parkeerplek waar de auto stond, ligt een hoopje zwarte as. De bosjes naast de parkeerplek zijn geblakerd.

Een van de buurtbewoners laat een foto zien van die brand: de vlammen reiken hoger dan de daken van de aangrenzende huizen. Ook de stenen van de parkeerplek ertegenover zijn zwart. Hier was het dinsdagavond 11 oktober raak: toen brandde de voorkant van een auto uit. En eerder waren er branden in en rondom de Valkstraat en de Roerdompstraat; in totaal zeven in nog geen jaar tijd.

Tijdens het spoedoverleg is donderdag gesproken over een plan van aanpak, zegt burgemeester Yves de Boer. Hij is woensdagavond poolshoogte gaan nemen in de Valkstraat, toen de brand daar werd gemeld.