Volledig scherm
Een luchtdrukwapen, foto ter illustratie © Shutterstock

Online advertentie komt wapenverkoper (33) uit Woudrichem duur te staan

WOUDRICHEM - Een 33-jarige man uit de Woudrichem is zaterdag aangehouden omdat hij enkele dagen geleden twee wapens te koop had aangeboden op internet. Bij zijn arrestatie troffen de agenten in zijn woning meerdere wapens en drugs aan.

De politie stuitte enkele dagen geleden op de online verkoopadvertentie. De beheerder van de verkoopsite kreeg direct het verzoek om het IP-adres van de verkoper te achterhalen.

Na onderzoek kwamen de agenten uit bij een adres in de gemeente Woudrichem. In welke plaats maakte de politie niet bekend.

Luchtdrukwapens

Zaterdagochtend belde de politie aan en startte een onderzoek in de woning. Tijdens de doorzoeking werden in totaal zes wapens aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om luchtdrukwapens, maar een wapendeskundige binnen de politie moet dit nog officieel vaststellen.

Verder werd er in de woning een kleine hoeveelheid hard- en softdrugs gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en zit vast voor verder onderzoek.

  1. Bedankbrief voor Engelse oorlogsheld terug in Geertruidenberg: 'Mijn stiefvader was zo trots op this letter’
    PREMIUM

    Bedank­brief voor Engelse oorlogs­held terug in Geertrui­den­berg: 'Mijn stiefvader was zo trots op this letter’

    RAAMSDONKSVEER - Hoog bezoek op het gemeentehuis in Raamsdonksveer. Engelsman David Hill (76), stiefzoon van een oorlogsheld, was er speciaal voor overgekomen uit Engeland. Hij overhandigde een blij verraste burgemeester Marian Witte de militaire onderscheiding de Bronzen Leeuw van zijn stiefvader en oorlogsheld Tom Nutall. En de bedankbrief aan hem van de toenmalige burgemeester, voor de bevrijding. ,,Ik breng deze herinneringen naar de plek waar ze thuishoren.This is important for the history of Geertruidenberg".