Volledig scherm
Een luchtdrukwapen, foto ter illustratie © Shutterstock

Online advertentie komt wapenverkoper (33) uit Woudrichem duur te staan

WOUDRICHEM - Een 33-jarige man uit de Woudrichem is zaterdag aangehouden omdat hij enkele dagen geleden twee wapens te koop had aangeboden op internet. Bij zijn arrestatie troffen de agenten in zijn woning meerdere wapens en drugs aan.

De politie stuitte enkele dagen geleden op de online verkoopadvertentie. De beheerder van de verkoopsite kreeg direct het verzoek om het IP-adres van de verkoper te achterhalen.

Na onderzoek kwamen de agenten uit bij een adres in de gemeente Woudrichem. In welke plaats maakte de politie niet bekend.

Luchtdrukwapens

Zaterdagochtend belde de politie aan en startte een onderzoek in de woning. Tijdens de doorzoeking werden in totaal zes wapens aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om luchtdrukwapens, maar een wapendeskundige binnen de politie moet dit nog officieel vaststellen.

Verder werd er in de woning een kleine hoeveelheid hard- en softdrugs gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en zit vast voor verder onderzoek.

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.