Volledig scherm
Een luchtdrukwapen, foto ter illustratie © Shutterstock

Online advertentie komt wapenverkoper (33) uit Woudrichem duur te staan

WOUDRICHEM - Een 33-jarige man uit de Woudrichem is zaterdag aangehouden omdat hij enkele dagen geleden twee wapens te koop had aangeboden op internet. Bij zijn arrestatie troffen de agenten in zijn woning meerdere wapens en drugs aan.

De politie stuitte enkele dagen geleden op de online verkoopadvertentie. De beheerder van de verkoopsite kreeg direct het verzoek om het IP-adres van de verkoper te achterhalen.

Na onderzoek kwamen de agenten uit bij een adres in de gemeente Woudrichem. In welke plaats maakte de politie niet bekend.

Luchtdrukwapens

Zaterdagochtend belde de politie aan en startte een onderzoek in de woning. Tijdens de doorzoeking werden in totaal zes wapens aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om luchtdrukwapens, maar een wapendeskundige binnen de politie moet dit nog officieel vaststellen.

Verder werd er in de woning een kleine hoeveelheid hard- en softdrugs gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en zit vast voor verder onderzoek.

  1. Stijgende bouwkosten in West-Brabant: ineens moest er één miljoen bij...
    PREMIUM

    Stijgende bouwkosten in West-Bra­bant: ineens moest er één miljoen bij...

    BERGEN OP ZOOM - Het is niet een beetje geld. In plaats van drie miljoen is de belastingbetaler in Bergen op Zoom ruim vier miljoen euro kwijt aan gebouw Eventum, het nieuwe gezamenlijke onderdak van streekomroep ZuidWest TV, Facilitair Bedrijf en Zoomvliet Studio. Oorzaak: ellende met de aannemer waardoor de bouw vorig jaar maanden stil kwam te liggen. Ondertussen gingen de bouwkosten verder de lucht in.