Volledig scherm
Koen Loonen en zijn vriendin Steffie. © MerelShootIT-Photographer

Ongeneeslijk zieke Koen (21) voetbalt zondag nog een afscheidswedstrijd tegen zijn vrienden

DONGEN - Dongenaar Koen Loonen kreeg vorig jaar september te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Met een eigen team speelt hij zondag een afscheidswedstrijd tegen zijn eigen voetbalclub Blauw Wit 1 in De Moer.

Koen Loonen werd op 18-jarige leeftijd geconfronteerd met Neuroblastoom, een specifieke en zeldzame vorm van kanker die veelal bij jonge kinderen voorkomt. Na de onheilstijding volgden vele bezoeken aan ziekenhuizen. De hoop was dat de ziekte overwonnen zou worden en Koen beet zich hierin vast totdat het fatale bericht in september uit de bus rolde.

Wensen

,,Hierdoor ben ik mijn wensen aan het vervullen. Een daarvan is een speciale wedstrijd bij mijn eigen club Blauw Wit 81 in De Moer. Komende zondag wordt die gespeeld en ik hoop daar veel bekenden langs de lijn te zien”, vertelt hij. ,,Zondag is ook nog eens een speciale dag. Dan hebben Steffie en ik precies drie jaar verkering.” Zij is volgens hem ‘een maatje die hem door dik en dun blijft steunen’.

Koen Loonen heeft een lijstje met wensen die hij nog in vervulling wil laten gaan. Naast bovengenoemde voetbalwedstrijd wil hij nog een keer met zijn ouders en zijn vriendin naar het buitenland.

CIOS

Koen heeft zijn schoolcarrière aan het CIOS in Goes afgerond. Het CIOS is onderdeel van de Zeeuwse schoolgroep Scalda. Onlangs werd hij nog uitgeroepen tot Held of Heroes. ,,Een dag waarbij verschillende mensen met een bijzondere reden in het zonnetje werden gezet’’, zegt hij. Het werd volgens Koen een bijzondere dag voor de Helden of Heroes met hun ouders.

Met het CIOS gaat Koen een afspraak maken om enkele lessen, zoals tapen, hersteltraining en meer aanverwante zaken, te mogen volgen. ,,Deze kan ik dan gaan toepassen bij het eerste elftal van Blauw Wit 81, mijn voetbalvereniging.”

FC Koentje

De wedstrijd komende zondag gaat de boeken in als FC Koentje tegen Blauw Wit 81. Zijn beste vriend Rob Verdaasdonk heeft heel veel energie gestoken in deze speciale voetbalmiddag. ,,Hij wist dat dit nog een grote wens van mij was. Een eigen samengesteld team op te stellen tegen het huidige team waarin ik nu meespeel. Het wordt dus FC Koentje tegen Blauw Wit 81. De spelers zijn al uitgenodigd. Zij komen uit diverse competities, zoals de Dongense Zomeravondvoetbal.’’

Koen voetbalde, net zoals veel van zijn maten, daar bij ’t Karrewiel. ,,Er zal vuurwerk zijn bij de opkomst waarbij de spelers een kindje aan de hand hebben. En alles wordt gefilmd. Het lijkt dus net echt: als profs!”

Barbecue

De dag begint om 13.00 uur. Tot half vijf spelen ouders tegen hun kinderen. Om 16.30 uur gaat dan de grote wens van Koen Loonen in vervulling, waarna een barbecue volgt en afsluitende party. ,,Wij gaan geen inzamelingen doen dat hebben we al diverse keren gedaan. En ook de entree voor deze wedstrijd is gratis”, besluit Koen Loonen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement