Volledig scherm
PREMIUM
De Pannehoef in Oosterhout. © Pix4Profs / Johan Wouters

Onderzoek Pannehoef: ‘Mogelijk taken sociaal domein of wijkgericht werken toevoegen’

OOSTERHOUT - De gemeente Oosterhout bekijkt de mogelijkheden om de Pannehoef open te houden. Die toezegging doet wethouder Clèmens Piena. 

,,Het is geen besluit om de Pannehoef per definitie open te houden”, benadrukt hij. ,,Het is een onderzoek om te kijken of we taken in het sociaal domein of het wijkgericht werken kunnen toevoegen. Onder die voorwaarden kunnen we met name overdag een betere invulling van de Pannehoef bereiken en zo de exploitatie verbeteren.”

 1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
  PREMIUM

  Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

  Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.
 2. Boerenleven
  Boerenpraat

  Boerenle­ven

  MADE - Wanneer je een boer vraagt uit te leggen wat zijn beroep inhoudt, zal hij al snel zeggen dat boeren geen beroep is. Het is een manier van leven. Het wonen, leven en werken op een boerderij is veel meer met elkaar verweven dan bij welk ander vak ook. Natuurlijk, ook in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en bij thuiswerkers ligt wonen en werken vaak dichtbij elkaar. Maar vooral de levende have, het weer en het wisselen van de seizoenen maken het leven op een boerderij erg onvoorspelbaar.