Volledig scherm

Onderzoek naar Van Puijfelik op industrieterrein Weststad in Oosterhout

OOSTERHOUT - Het papierverwerkingsbedrijf Van Puijfelijk recycling zit pas een half jaar op industrieterrein Weststad in Oosterhout en er is al een onderzoek naar het bedrijf gestart.

De gemeente Oosterhout is een onderzoek begonnen naar het toepassen van de milieu- en veiligheidsregels op de plek aan de Koopvaardijweg.

De aanleiding voor het onderzoek is in nevelen gehuld. De gemeente wil niet zeggen of er mogelijk regels zijn overtreden. Zolang het onderzoek loopt, geeft wethouder Economie, Marcel Willemsen, geen commentaar.

De gemeentewoordvoerder laat het volgende weten: "De gemeente Oosterhout is blij met elk bedrijf dat voor werkgelegenheid zorgt. Zolang er een onderzoek loopt naar de vraag of het bedrijf Van Puijfelik zich aan de milieu- en veiligheidsregels houdt, onthouden burgemeester en wethouders zich van commentaar. Zodra de uitkomsten van dat onderzoek bekend zijn, ontstaat er ruimte om hier als gemeentebestuur een mening over te hebben."

Eigenaar Andries van Puijfelik is verbaasd: "Ik weet niets van een onderzoek. We houden ons aan alle milieu- en veiligheidsregels. We zijn met de gemeente in gesprek over een containerwand op ons terrein, maar dat is voor zover ik weet geen onderzoek." Aan de voorkant van de straat is het terrein afgegrendeld door een muur van containers. Het is niet bekend of dit de steen des aanstoots is. Van Puijfelik: "Die muur staat daar tijdelijk."

Van Puijfelik is afkomstig uit Breda, waar het bedrijf honderd jaar gevestigd was. Na het faillissement in 2013 begint het bedrijf opnieuw in Oosterhout.