Volledig scherm
Na een botsing tussen twee auto's in de Biesbosch overleed woensdagavond een 78-jarige vrouw. © Joost Korporaal/FPMB

'Onderzoek dodelijke crash
Biesbosch kan langer duren'

WERKENDAM - Het onderzoek naar het dodelijk ongeval in de Biesbosch in Werkendam, woensdagavond, zal nog weken in beslag nemen. Het recherchewerk ter plaatse aan de Lijnoorden is al wel afgerond.

De kop-staart botsing, waarbij een 78-jarige Werkendamse omkwam, is het achtste dodelijk ongeval in Brabant in enkele weken tijd. Dat kan er voor zorgen dat de experts langer nodig hebben om de toedracht vast te stellen. 

,,We hebben natuurlijk maar een beperkt aantal deskundigen, die nu dus acht recente dodelijke ongevallen moeten onderzoeken. Het is niet uitgesloten dat het daarom langer gaat duren. Een paar weken is trouwens sowieso gebruikelijk bij dit soort botsingen'', zegt een woordvoerder van de Brabantse politie.

Crash

Bij de crash woensdagavond botsten twee auto's op elkaar. De 80-jarige bestuurder van de ene auto ligt nog in het ziekenhuis. Zijn vrouw zat naast hem en overleed ter plaatse. 

De inzittenden van de andere auto, een 17-jarig meisje uit Sleeuwijk en de bestuurder, een 19-jarige man uit Veen, liggen ook nog in het ziekenhuis. Zodra ze ertoe in staat zijn, worden de drie betrokkenen verhoord door de politie.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement