Volledig scherm
© Jeroen Stuve

Onderzoek bekladding huizen Gilze levert niks op

GILZE - Het buurtonderzoek van de politie naar bekladding van woningen in de Kapittelstraat in Gilze heeft nog geen resultaat opgeleverd. Dat meldt de politie. Burgemeester Jan Boelhouwer vraagt om realiteitszin.

Onbekenden schilderden in de nacht van dinsdag op woensdag op vier ruiten van woningen in de Kapittelstraat de tekst 'Geen Pietenhuis'. Dat was een verwijzing naar plannen van de gemeente om in deze en enkele woningen in de Meierstraat statushouders en andere woningzoekenden te huisvesten. De politie heeft met omwonenden afgesproken een extra oogje in het zeil te houden.

Burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen zegt dat het huisvestingsproject in de woningen van Leystromen juist de mogelijkheid is voor woonruimte voor een- of tweepersoonshuishoudens van jongeren in het dorp. "Daarvoor is zelden plek. Er zijn jongeren die hier al jaren naar uitkijken. Anderen kunnen zich ook nog steeds melden." De gemeente zegt nog steeds open te staan voor reacties. Begin december is er overleg met een werkgroep van de Meierstraat.