Volledig scherm
JSF Geluidstest Volkel. Spottersplaats Peelweg Fotograaf: Van Assendelft Fotografie_ Jeroen Appels © Van Assendelft Fotografie

'Onderwijs Oosterhout moet inhaken op komst JSF'

OOSTERHOUT - De Brabantse en Zeeuwse werkgevers vragen aan de lokale politiek aandacht en steun voor meer techniekonderwijs op vmbo- en mbo-niveau, een goed gemeentelijk wegennet en een duidelijk aanbod van werknemers met een beperking. De werkgevers doen hun oproep met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Veel gemeenteraadsleden zijn nog met vakantie, maar toch vraagt de Brabants- Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) nu al of de politici bij het opstellen van hun verkiezingsprogramma's rekening willen houden met de wensen uit het bedrijfsleven. 'Wat u in dat programma bepaalt, is van grote invloed op onze leden te weten ondernemingen in Brabant en Zeeland', zo schrijft regiomanager West-Brabant Jeroen de Lange in de handreiking Gemeenteraadsverkiezingen 2018 die onder lokale partijen is verspreid. 

De meeste partijen beginnen na de zomervakantie met het opstellen van hun nieuwe programma. Het is dan ook handig dat de wensen van de werkgevers nu al bekend zijn, zo bevestigen gemeenteraadsleden in Oosterhout. Anton van Opzeeland (PvdA); ,,Het is heel goed dat de werkgevers dit doen. Het versterken van techniekonderwijs op vmbo en mbo-niveau is een van onze speerpunten. We moeten snel nadenken over de komst van het magazijn voor de Joint Strike Fighters naar Woensdrecht. Wat betekent dat voor het technisch onderwijs in Oosterhout? Daar moeten we mee aan de slag." 

De VVD kijkt ook over de gemeentegrenzen als het om technisch onderwijs gaat. Dees Melsen: ,,Het zou goed zijn als we Oosterhoutse bedrijven beter onder de aandacht brengen van mbo-leerlingen. Oosterhout heeft geen mbo-opleiding. Meestal zoeken leerlingen stageplekken in de stad waar de school staat, zoals in Breda. Wij pleiten ervoor dat Oosterhoutse bedrijven duidelijk aanwezig zijn op stagemarkten om stagiaires binnen te halen. Vaak is het zo dat deze leerlingen blijven hangen en een baan vinden op de stageplek." 

Ook Gemeentebelangen maakt zich sterk voor technisch onderwijs. Walther Hoosemans: ,,We proberen al langer om een mbo-opleiding naar Oosterhout te halen. Het versterken van techniekonderwijs krijgt zeker aandacht in ons verkiezingsprogramma." 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement