Heffing van de lokale lasten.
Volledig scherm
Heffing van de lokale lasten. © ANP XTRA

Ondernemers in Gilze en Rijen betalen geen lokale belasting

GILZE EN RIJEN - Ondernemers in de gemeente Gilze en Rijen hoeven voorlopig geen lokale belastingen te betalen. Dat heeft het college van B en W besloten.

Quote

Onze lokale onderne­mers steunen in deze moeilijke tijd.”

College B en W, Gilze en Rijen

In een brief aan alle ondernemers meldt de gemeente dat er tot 1 september geen aanmaningen meer worden gestuurd voor lokale belastingen. 

Toeristenbelasting

Voor al opgelegde aanslagen, belastingen en heffingen kunnen zzp’ers, mkb’ers en andere bedrijven uitstel van betaling aanvragen. Ook is een betalingsregeling mogelijk. De gemeente legt ook geen nieuwe voorlopige aanslagen toeristenbelasting of OZB-aanslagen meer op. Dit is in ieder geval tot 30 juni 2020 het geval.

Moeilijke tijden

Als reden geeft het college aan: ‘Als gemeente Gilze en Rijen vinden wij het belangrijk om onze lokale ondernemers te steunen in deze moeilijke tijd.’ 

Zzp’ers

In de brief schrijft het college verder dat zzp’ers die in aanmerking willen komen voor een regeling zich moeten melden bij www.tilburg.nl/ondernemers/ondernemersadvies. Gilze en Rijen werkt namelijk samen met Tilburg.

Betalingsregeling

Iedereen die gebruik wil maken van bovengenoemde betalingsregeling over lokale belastingen kan een mail sturen naar invordering@abg.nl. Geef aan dat u gebruik wil maken van gespreide betaling of uitstel van betaling, het aanslagnummer van de opgelegde belasting en de tenaamstelling die op de aanslag staat.

Contact

Wie contact wil opnemen met het college van B en W stuurt een e-mail naar bestuurssecretariaat@gilzerijen.nl 

Informatie

Veel informatie voor zzp’ers, mkb’ers en grootbedrijven is te vinden op www.rijksoverheid.nl.