Volledig scherm
© Thinkstock

Onderdak voor nieuw inloophuis Poppy's in Oosterhout

OOSTERHOUT - Stichting Inloophuis Poppy's heeft onderdak gevonden bij Prisma aan de Mathildastraat 31 in Oosterhout. Maandag 15 november is de sleuteloverdracht, waarna de vrijwilligers van de stichting aan de slag kunnen om het inloophuis op te knappen en klaar te maken voor de bezoekers. Naar verwachting kunnen die er vanaf begin januari volgend jaar terecht.

Inloophuis Poppy's is bestemd voor (ex)kankerpatiënten en hun partners, kinderen, familie en vrienden, laat René van Ommeren weten, voorzitter van de Stichting Inloophuis Poppy's. "We zijn om te beginnen drie dagen per week open. Tijdens deze dagen hebben we een vaste insteek: een creatieve dag, een verwendag en een gezondheidsdag, met bijvoorbeeld yoga of een wandeling. 's Avonds gaan we facultatief open als we een bepaalde activiteit hebben, zoals een lezing."

Vrijwilligers
Het inloophuis hoopt snel meer dagen en avonden open te kunnen gaan. "We draaien bijna volledig op vrijwilligers. Op dit moment zijn dat er zestig. Willen we vaker open zijn, dan hebben we er al gauw negentig à honderd nodig. Van de huidige vrijwilligers zijn er iets meer dan twintig die een speciale driedaagse cursus hebben gevolgd voor de begeleiding van kankerpatiënten", legt Van Ommeren uit.

"Toevallig is vandaag (gisteren - red.) onze enige betaalde kracht begonnen: Joni Rappage uit Oosterhout. Zij gaat als coördinator aan de slag."

Inrichting
Het inloophuis is gevestigd in het pand van Prisma, maar heeft een eigen ingang. Vorige week is de samenwerkingsovereenkomst getekend met Prisma, die het pand van woningcorporatie Thuisvester huurt. Dit contract loopt medio 2019 af. "Maar daar maken we ons nog niet druk om. We zijn nu volop bezig met de inrichting en de programma-opbouw."

Het initiatief voor het inloophuis ontstond in 2014, toen de KWF Kankerbestrijding in Oosterhout de Samenloop voor Hoop organiseerde.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.