22-02-2020 - Sprundel - Pix4Profs/Peter Braakmann - Motto Wa un kunstje Foto: Ut Kippenhok, de dansende Pinguins
Volledig scherm
22-02-2020 - Sprundel - Pix4Profs/Peter Braakmann - Motto Wa un kunstje Foto: Ut Kippenhok, de dansende Pinguins © Pix4Profs/Peter Braakmann

Ondanks wind een mooie optocht in 't Nachtuilenrijk

SPRUNDEL - Jan Boeren, organisator van de optocht van de Nachtuilen: ,,De weersvoorspellingen waren dreigend, daarom zochten we voor zaterdag al contact met de wagenbouwers. Zaterdagmorgen om kwart over acht hebben we beslist: Wagens mogen niet hoger zijn dan 5 meter, moeten stevig in elkaar zitten en de route wordt beperkt tot de St. Janstraat.'' 

De bouwploegen vonden het niet prettig, maar hadden alle begrip. Oorspronkelijk waren 5 van de 8 wagens hoger dan 5 meter, maar die werden alle tot beneden de hoogtegrens teruggebracht. 

Wa een kunstje

Zo trok er zaterdagmiddag, onder grote belangstelling, toch nog een mooie stoet door het Nachtuilenrijk; met naast de acht wagens zeven leuke groepen. Op uitlopende manieren was het motto 'Wa een kunstje' uitgebeeld. 

't Kippenhok, de winnende groep, met 'Wa een koud kunsje', ging met 8 volwassenen en 20 kinderen verkleed als pinguïns ludiek in op klimaatverandering. CD De Dozen met 'Sprundels leze is un grwote Kunst' werd bij de groepen tweede en Boskrekels met 'Kekt us in onze hoed, de kunst uit Sprundel is goed' derde.

Prijzen

De jury kende de hoofdprijs voor kleine wagens toe aan Boskrekels Kids, met 'Boskrekels Kids Circus'. De jeugdprijs ging naar CC De Minibrandstokertjes met 'Wa'n kunstje moet 't zijn, let maar eens op hier is ons konijn.' En BC De Draaikonten kreeg de beker voor de mooiste wagen, die als titel had 'Wa un kunstje Ei'. 

Op de tweede plaats kwam BC De Boskrekels met 'Ut wonder des levens wa un kunstje' en derde werd BC We zen Gekuld met 'Mee kunst en vliegwerk houwe we de boel in de lucht'. Voordat de jarige prins Dave d'n Eerst, hij werd zaterdag 24, de prijzen uitreikte verraste hij Anne van de Lindeloof met een speciale medaille. Zij is elf jaar zowel bestuurslid als hofdame in zijn rijk.

22-02-2020 - Sprundel - Pix4Profs/Peter Braakmann - Motto Wa un kunstje Foto: De Ceedeekus
Volledig scherm
22-02-2020 - Sprundel - Pix4Profs/Peter Braakmann - Motto Wa un kunstje Foto: De Ceedeekus © Pix4Profs/Peter Braakmann