Volledig scherm
© Dumpert.nl

OM sommeert Bredase maker filmpje en Oosterhoutse geweldpleger op zitting te verschijnen

OOSTERHOUT/BREDA - De twee jongens uit Breda en Oosterhout, die betrokken waren bij een geruchtmakend filmpje op internet, moeten in januari op zitting verschijnen. Het slachtoffer heeft zich zondag gemeld op het politiebureau. Hij heeft vooralsnog geen aangifte gedaan.

Dat heeft het Openbaar Ministerie maandagochtend laten weten via een bericht op Twitter. Het tweetal heeft ook persoonlijk een oproep ontvangen.
Het filmpje toont een jongen die een andere jongen een klap tegen zijn hoofd geeft. Dat gebeurde op 3 november in het centrum van Breda.
De jongen die slaat is een 17-jarige Oosterhouter. Hij is minderjarig en moet om die reden op 31 januari op een Trip-zitting (transactie in persoon) verschijnen. De persoon die filmt is een 20-jarige Bredanaar. Hij wordt op 9 januari verwacht op een hoorzitting van het OM.
Bijzonder aan de zaak is dat de moeder van de 17-jarige het filmpje zag en besloot haar zoon bij de politie aan te geven. Zij heeft aangegeven dat ze geen behoefte heeft aan een nadere toelichting op die stap. Op internet reageren tientallen mensen in hoofdzaak positief op haar handelen. Velen vinden het moedig van haar en prijzen het feit dat ze haar verantwoordelijkheid neemt.
De reden dat het OM de sommatie ook via Twitter verstuurde is volgens een woordvoerster het feit dat de zaak veel aandacht heeft gekregen. "We willen laten weten hoe we deze zaak afdoen."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

  1. Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    OOSTERHOUT - SP-wethouder Mark Vissers mag, ook al is het nog maar voor vier maanden, niet meer namens de partij spreken. Daarnaast moeten drie van de vier SP-raadsleden in Oosterhout, die samen met Vissers een eigen partij willen beginnen, onmiddellijk hun zetel inleveren. Dat heeft de ledenvergadering van de Oosterhoutse SP vorige week besloten. Vissers is boos: ,,Ze gedragen zich bij de SP als een stel kleuters."