OM krijgt zware kluif aan rechtszaak over dubbele moord in Hooge Zwaluwe

videoBREDA/HOOGE ZWALUWE - Het Openbaar Ministerie lijkt de handen vol te krijgen aan de rechtszaak rond de dubbele drugsmoord in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe in 2015. Woensdag begint in Breda de behandeling, waarvoor tien zittingsdagen zijn uitgetrokken. De grote vraag is of officier van justitie Paul Emmen na vier jaar onderzoek het onomstotelijk bewijs voor moord of doodslag op tafel kan leggen.

,,Het dossier is één groot vraagteken. Op basis van de feiten kan de rechtbank hier niet uitkomen”, stelt advocaat Peter Plasman van een van de vijf Belgische verdachten. Zijn collega Inez Weski meent dat de rechtbank niet om de ‘forensische realiteit heen kan’. Raadsman Arthur van der Biezen gelooft evenmin in een veroordeling: ,,Er zijn sporen van nog enkele mensen in het huisje gevonden, maar van wie? Wat was hun rol?”

  1. MOB tegen vergunning Amercentrale: ‘Houtstook doet snelheidsverlaging in één klap teniet’

    MOB tegen vergunning Amercentra­le: ‘Houtstook doet snelheids­ver­la­ging in één klap teniet’

    GEERTRUIDENBERG - Milieuorganisatie MOB is in beroep gegaan tegen de nieuwe vergunning voor houtstook in de Amercentrale. De stikstofneerslag van de met biomassa gestookte centrale van RWE is zo groot dat alle beschermde natuurgebieden in Nederland worden getroffen, stelt Mobilisation for the Environment. ,,Ook wordt de stikstofwinst door de voorgenomen snelheidsverlaging naar 100 km/uur grotendeels teniet gedaan", aldus Johan Vollenbroek van MOB.