Oliebollenvlaai hot in Made: ‘Heerlijk, we gaan ‘m zeker bestellen!‘

VIDEOMADE - Schrobbelèrgebak bestond al. En oja, de frikandellenvlaai. Maar sinds vandaag is er opnieuw een bijzonder gebakje te verkrijgen: de oliebollenvlaai van bakker Van der Steen in Made. 

Het idee om oliebollen te combineren met een taart kwam van Stephanie, de vrouw van bakker Barry. Met een filmpje lanceerde de Madese zaak de vlaai. Inmiddels is er aanloop van media uit heel Nederland. “We hadden niet verwacht dat het zoiets groots zou worden“, zegt Jeroen van der Steen, mede-eigenaar van de zaak. “We laten het op ons afkomen.“ De vlaai bestaat verder uit oliebollen met poedersuiker, vanille vulling en Zwitserse room. 

Op de eerste dag zijn er enkele tientallen vlaaien verkocht, de verwachting is dat de verkoop tegen de kerst en de jaarwisseling aantrekt. Bij RTL Late Night werd de oliebollenvlaai ter goedkeuring geserveerd. Janny van der Heijden van Heel Holland Bakt nam een hapje en kraakte een kritische noot. “Wat ik een beetje jammer vind is dat het niet zo'n mix is, dit is gewoon een vlaai met oliebollen erop. Ik zou er niet wild van zijn.“ In Made halen ze er hun schouders over op. “Een aardbeienvlaai is ook een taart met aardbeien erop“, vindt bakker Van der Steen. Op straat in Made bleek dat de oliebollenvlaai wel al faam had gemaakt. “Heerlijk. We gaan ‘m zeker bestellen!“, zeiden veel mensen. 

Volledig scherm
© Videostill
Volledig scherm
Oliebollenvlaai. © Sjoerd Marcelissen