Twee medewerkers van ingenieursbureau Movares plaatsen apparatuur tegen de woning van Kees van Es aan de Spoorstraat in Dorst. Er is ook een camera gehangen, zodat de trillingen en trein gekoppeld worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee medewerkers van ingenieursbureau Movares plaatsen apparatuur tegen de woning van Kees van Es aan de Spoorstraat in Dorst. Er is ook een camera gehangen, zodat de trillingen en trein gekoppeld worden. © Foto Berry van der Heijden

NS onderzoekt langzamer rijden tegen trillingen

DORST/RIJEN - De NS gaat onderzoeken of treinen tussen Dorst, Rijen en Oisterwijk langzamer kunnen rijden om de overlast van trillingen terug te dringen. Dat bevestigt een woordvoerder van de spoorvervoerder. 

In een maandelijks overleg spreken vertegenwoordigers van onder meer NS, ProRail, ministerie van Infrastructuur en de bewonersgroepen Dorst, Rijen en Oisterwijk Trilt met elkaar. Inzet is de overlast van trillingen door treinverkeer te beteugelen en wettelijk op de kaart te zetten. Voor geluidoverlast bestaan wettelijke regelingen. Dat is niet zo met overlast van trillingen. Dus kunnen omwonenden van het spoor niets afdwingen.