Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Noodopvang voor kinderen in meivakantie in Drimmelen

MADE - Vanwege de coronacrisis zijn de scholen ook in de meivakantie nog dicht. Om ook dan de opvang van kwetsbare kinderen en van kinderen van ouders met cruciale beroepen te garanderen, hebben de kinderopvangorganisaties, de scholen en de gemeente Drimmelen afspraken gemaakt voor noodopvang in de meivakantie. 

De kinderopvang gaat ook in de meivakantie, van 20 april tot 6 mei, de dagopvang van kwetsbare kinderen en van kinderen van ouders met cruciale beroepen verzorgen. Voor schoolgaande kinderen die hiervoor in aanmerking komen geldt dus dat de noodopvang in de meivakantie volledig op de kinderopvang plaatsvindt.

Noodopvang

Sinds 16 maart zijn de scholen en de kinderopvang gesloten voor regulier (voortgezet) onderwijs en reguliere opvang. Dit alles in het kader van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. De Drimmelense scholen en kinderopvangorganisaties verzorgen vanaf dat moment de noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en voor kwetsbare kinderen tijdens schooltijd. 

De voor- en naschoolse opvang (BSO) verzorgt de noodopvang buiten schooltijd. Net als de eventuele 24-uurs noodopvang als die nodig is. Het gaat dagelijks om 100 tot 130 kinderen in totaal.

Cruciale rol

Jürgen Vissers, wethouder onderwijs, is lovend over de samenwerking in crisistijd: ,,Vanaf het moment dat de maatregelen rondom scholen en opvang van kracht zijn, zijn we samen in oplossingen gaan denken. Alleen dan lukt zoiets in tijden van crisis. Ze spelen hiermee echt een cruciale rol in onze samenleving. Dat gaan we allemaal alleen maar meer waarderen.”

Melden

Ouders die in de meivakantie noodopvang nodig hebben, wordt gevraagd dit zo snel mogelijk te melden bij de kinderopvang waar hun kind al staat ingeschreven of bij de school van hun kind. Meer informatie is te vinden op drimmelen.nl.