Volledig scherm
Rob Huijben, CDA, Dongen © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Nog geen besluit over vervolgd
CDA-raadslid Huijben uit Dongen

DONGEN - Het CDA Dongen en 's Gravenmoer weet nog niet of gemeenteraadslid Rob Huijben aan kan blijven. Maandagavond is de partij er  niet uitgekomen. Partijvoorzitter Jan Megens verwacht dat het besluit nu woensdagavond valt.  

CDA-raadslid Rob Huijben wordt verdacht van het doen van valse aangifte van bedreiging in de periode 2013 tot en met 2016. Het Openbaar Ministerie heeft voor deze verdenking vervolging ingesteld. Het CDA heeft grote moeite om met een oordeel te komen over  de kwestie. 

Aanvankelijk zou de partij een dag nadat de vervolging vorige week donderdag bekend werd met een reactie komen. Dat was vanwege de vakantie van fractievoorzitter André vonk uitgesteld naar maandagavond. Maar het lukte bestuur en fractie niet er uit te komen.

Vertrouwenscommissie

,,We willen met meer mensen praten'', concludeert voorzitter Jan Megens. ,,Het kan zowel ja als nee zijn. Daarom willen we behalve met de fractie ook een gesprek met de vertrouwenscommissie en de leden.''  Megens gaat ervan uit dat woensdagavond zeker een besluit valt. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement