Nog één keertje Cupido spelen: populaire trouwambtenaar neemt afscheid op Valentijnsdag

VIDEODUSSEN - Ze is écht op Valentijnsdag jarig. Dus als ze op 14 februari 67 jaar wordt is dat voor Dite van Vianen uit Dussen ook echt de dag dat ze met pensioen gaat. Maar dat doet ze niet zonder een knal: ze wil dan een echtpaar dat ze ooit trouwde de huwelijksbeloften laten bekrachtigen. Bij haar thuis. Het mogen er ook twee of drie zijn.

De liefde, die is haar het meest bijgebleven. ,,Dat ze elkaar diep in de ogen kijken, dat er emotie is." Als vanzelf komen dan de verhalen. Over het ouder stel, waarvan de vrouw de beste vriendin is van de overleden partner van de man. ,,En dat dan die eerste vrouw haar zegen heeft gegeven. En dat ik dat dan ook gewoon mag zeggen. Dat dat bespreekbaar is, dat vind ik mooi."

Kasteel Dussen geldt voor de wijde omtrek als vanouds als dé trouwlocatie. Vandaar dat ze mensen uit een groot gebied aan zich voorbij zag trekken. ,,Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Oosterhout, Dongen, Tilburg, Kaatsheuvel, het Land van Heusden en Altena, De Langstraat, Sliedrecht, Papendrecht, Dordrecht", somt ze op.

Quote

Als alles van minuut tot minuut volgens schema moet, geniet je dan zelf nog wel

Dite van Vianen

Tips

Trouwtips anno 2018 heeft ze ook: ,,Mensen zien van alles op internet. Dit moet, dat moet. Alsof dat de normen zijn. Je moet ja zeggen en de trouwakte tekenen. Verder moet er helemaal niks! Zo mag je je voelen op je trouwdag. Als alles van minuut tot minuut volgens schema moet, geniet je dan zelf nog wel?"

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Op deze plek voor haar schouw wil trouwambtenaar Dite van Vianen de huwelijksband van enkele van haar oude cliënten nogmaals bestendigen. © Gert-Jan Buijs

De oproep van Van Vianen is simpel. Wie is ooit door haar in de echt verbonden en wil de huwelijksbeloften nog eens bekrachtigen? Er moet een koppel te vinden zijn dat op 14 februari bij Dite thuis zijn liefde wil herbevestigen. ,,Het kan zijn om de liefde te vieren, je partner te bedanken, vanwege een huwelijksjubileum of gewoon omdat je het leuk vindt. Ik bouw een feestje met mensen voor wie ik het huwelijk heb gedaan." Aangezien ze in 27 jaar 1.400 huwelijken heeft voltrokken moet dat lukken. Let wel; er is geen plek voor tientallen bruidsparen. ,,Eentje. Misschien twee of drie. Anders moet ik loten." 

Gegadigden kunnen mailen naar familievanvianen@kpnplanet.nl

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement