Volledig scherm
Oosterhout - Cross for the Crocus in 2019. © Pix4Profs/René Schotanus

Nieuwe voorzitter voor Cross for the Crocus

OOSTERHOUT - De goede-doelen mountainbiketocht, Cross for the Crocus heeft een nieuwe voorzitter. Hans Molewijk neemt na 10 jaar het stokje over van oprichter Jan-Willem Cornelisse. 

Cornelisse bouwde de spontane goededoelentocht uit tot een professionele MTB-toertocht met ANBI-status. In 2010 nam hij het initiatief voor de Cross For The Crocus, toen hij geld wilde inzamelen voor Team Oosterhout dat deelnam aan de Alpe d’Huzes. Vorig jaar kreeg Cornelisse als blijk van waardering de Zilveren Gemeentespeld van de gemeente Oosterhout.  De opvolger van Cornelisse, Hans Molewijk (51), is in het dagelijks leven supermarktmanager.

Elfde Cross For The Crocus op 16 februari

Op zondag 16 februari wordt voor de 11e keer Cross for the Crocus gereden. Deze Mountainbike-toertocht heeft drie afstanden, 25 km, 55 km of 70 km, en start vanaf het clubhuis van De Jonge Renner bij Recreatieoord de Warande in Oosterhout.

Bossen, zandverstuivingen en heidevelden

De routes gaan door de bossen, zandverstuivingen en heidevelden rond Oosterhout, Dorst en Rijen en grotendeels over de zogeheten MTB Tracks Oosterhout om de paarse krokus te verdienen. Het volledige inschrijfgeld gaat naar goede doelen waar de strijd tegen kanker centraal staat. Nh1816 verzekeringen, een coöperatie zonder winstoogmerk, is de nieuwe sponsor van Cross for the Crocus. Zij delen het hoofdsponsorschap met het Oosterhoutse advieskantoor M.E.B. Bedrijfsverzekeringen.

Voor meer informatie en inschrijven zie: www.crossforthecrocus.nl.

Volledig scherm
Het bestuur van Cross For The Crocus met links vooraan knielend initiatiefnemer en oud-voorzitter Jan-Willem Cornelisse. De nieuwe voorzitter, staand derde van links, is Hans Molewijk. © Nicole van der Sman