Volledig scherm
© RAMON MANGOLD

Nieuwe partij 'SP-fractie Oosterhout' bijna rond

OOSTERHOUT - De nieuwe socialistische partij in Oosterhout, bestaande uit de leden van de huidige SP-fractie in de gemeenteraad, is 'bijna klaar om naar buiten te treden'. Dat zegt Alexandra Beekers die nu nog fractievoorzitter van de Oosterhoutse SP is. 

De meeste Oosterhoutse SP-leden hebben 'begrip' voor de beslissing van de huidige SP-raadsfractie om een nieuwe eigen partij te beginnen, zo blijkt uit een vergadering van de lokale afdeling van de SP vorige week. 

Verrast

Quote

De meeste leden begrijpen dat we straks onder een nieuwe naam doorgaan."

Alexandra Beekers, fractievoorzitter Oosterhoutse SP

Beekers: ,,In de vergadering hebben we uitgelegd waarom we een nieuwe partij beginnen. De meeste SP'ers geven aan dat ze verrast zijn door de beslissing van het landelijk bestuur om in Oosterhout niet aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen. De leden begrijpen dat we straks onder een nieuwe naam doorgaan." 

Volgens Beekers is de oprichting van de nieuwe partij bijna rond. Beekers: ,,Alleen de naam nog. De statuten zijn klaar. Daarna schrijven we ons in en beginnen zo snel mogelijk met de campagne. We krijgen veel steunbetuigingen. Ook van mensen op straat."  

Verkeerde keelgat

Het landelijk bestuur van de SP wil in Oosterhout 'een actievere' lokale SP gaan opzetten. Begin oktober maakte het landelijk bestuur bekend dat de Oosterhoutse SP niet aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 mag meedoen. Dat schoot de Oosterhoutse raadsleden in het verkeerde keelgat na bijna vier jaar inzet als coalitiepartij. De raadsleden en wethouder Mark Vissers maken deze raadsperiode nog af als SP-fractie. Daarna gaan ze verder als nieuwe partij. Beekers: ,,We hebben nu vier zetels. Het lijkt me realistisch als we in 2018 twee zetels halen."

Ledenvergadering

De landelijke SP houdt op 13 november een algemene ledenvergadering in activiteitencentrum Slotjes in Oosterhout. Merian Marijnissen (SP-vertegenwoordiger West-Brabant en tevens voorzitter van de avond): ,,We willen horen hoe de leden terugkijken op de afgelopen periode en hoe ze de toekomst zien."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement