Volledig scherm
PREMIUM
Buurthuis de Schelf krijgt een nieuwe kans met opvang jongeren. Beheerders Inge en Leon van Biezen met wethouder Mike Hofkens © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Nieuwe kans voor jongeren in buurthuis de Schelf

RAAMSDONKSVEER - Een aparte ruimte voor jongeren komt er voorlopig niet. Maar de jeugd blijft wel welkom in buurthuis de Schelf in Raamsdonksveer. Binnen en buiten. Ditmaal onder toezicht.

Dat toezicht komt in handen van beheerdersechtpaar Leon en Inge van Biezen, die namens wijkvereniging Den Hooypolder het buurthuis runnen. Zij krijgen 5000 euro projectsubsidie om dat toezicht uit te voeren. Met behulp van camera's, huisregels en het op kunnen leggen van een locatieverbod. De laatste maanden zijn daar goede ervaringen mee opgedaan.

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?