Volledig scherm
Kerst in Oosteind 2017 © Cobine Van Der Louw

Nieuwe club zorgt voor reuring in Oosteind

OOSTEIND - Er komen meer activiteiten en evenementen in het kerkdorp Oosteind. Een groep van acht enthousiastelingen heeft de evenementencommissie Oosteind Leeft opgericht om meer reuring in het dorp te krijgen. Zaterdag staat er bijvoorbeeld een Santa Run en een kerstborrel met muziek op het programma. 

Werkgroep

Quote

Oosteind Leeft gaat activitei­ten in het dorp ondersteunen.”

Ad Caron (VBO).

,,We hoorden steeds vaker dat er zo weinig te doen is in Oosteind. Een groepje vrijwilligers wil daar iets aan doen. Samen hebben we Oosteind Leeft opgericht", zegt Ad Caron.  Caron is voorzitter van Vereniging Belangen Oosteind (VBO). Daarnaast zit hij ook in de nieuwe commissie. Caron: ,,Oosteind Leeft is officieel een van de werkgroepen van VBO. Het is de bedoeling dat we activiteiten in het dorp gaan ondersteunen. Als iemand bijvoorbeeld iets wil organiseren voor kinderen, ouderen of voor iedereen, met carnaval, kerst en noem maar op, dan staan wij klaar om mee te denken en mee te helpen. Maar we bedenken zelf ook evenementen”, zegt Caron. 

Santa Run

Zo begint zaterdag om 18.00 uur de Kids Santa Run op het Kerkplein. Kinderen uit Oosteind en omstreken lopen rondjes van 370 meter. De opbrengst van de sponsorloop is bedoeld voor basisschool St. Jan. De kerstboomborrel op het Kerkplein begint om 17.00 uur. Tijdens de borrel zingt a capellakoor Easy Going kerstliederen.