De open dag bij De Cammeleur in september 2018 toen het gebouw net was opgeleverd.
Volledig scherm
PREMIUM
De open dag bij De Cammeleur in september 2018 toen het gebouw net was opgeleverd. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Nieuwe Cammeleur oogst lof

DONGEN/’S GRAVENMOER - Een dikke 7. Dat geven de Dongenaren als waardering voor de nieuwe Cammeleur, het multifunctionele gebouw dat de gemeente zoveel geld heeft gekost. Ondanks de kinderziektes is de nieuwbouw een succes geworden.   

 1. Bouw cultureel centrum De Cammeleur in Dongen vier ton duurder uitgevallen
  PREMIUM

  Bouw cultureel centrum De Cammeleur in Dongen vier ton duurder uitgeval­len

  DONGEN - De bouw van cultureel centrum De Cammeleur in Dongen is meer dan vier ton duurder uitgevallen dan de negen miljoen euro die er oorspronkelijk voor uitgetrokken was. Dat komt grotendeels door prijsstijgingen tijdens het bouwproces. Dat blijkt uit de eindafrekening die vrijdag gepubliceerd werd. Om de kosten van bouw en mogelijk onderhoud te dekken moet de gemeente tot 2048 jaarlijks veertigduizend euro reserveren op de begroting.
 2. Dankzij het Amphia en de F35 krijgt de Miljoenennota toch nog een West-Brabants tintje
  PREMIUM

  Dankzij het Amphia en de F35 krijgt de Miljoenen­no­ta toch nog een West-Bra­bants tintje

  BREDA - Hé, daar duikt het Amphia Ziekenhuis op in de Miljoenennota. Het Bredase ziekenhuis mag met negen andere medische instellingen 10,6 miljoen euro verdelen om een ‘zorgnetwerk’ op te zetten. Met zijn allen moeten ze een middel vinden om te voorkomen dat bacteriën resistent worden voor antibiotica. Zo staat het in de begroting voor 2021 van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport.