Weststad.
Volledig scherm
Weststad. © Ramon Mangold/Archief BN DeStem

Nieuwe brug van Weststad naar Statendam? Weinig steun

OOSTERHOUT - Een nieuwe brug over de Amertak richting de A59. Dat is volgens Henk van Ginneken (Gezond Burger Verstand) de oplossing om het verkeer op bedrijventerrein Weststad in Oosterhout te ontsluiten. 

“Zeker omdat de Statendamweg in de toekomst nog meer een hoofdfunctie voor verkeer van en naar Oosterhout krijgt.“ Nu kan verkeer enkel weg via de Bromtol. Een brug van Weststad richting de Statendamweg maakt volgens hem meteen de aanpak van de Bromtol overbodig. “Die reconstructie is niet nodig.“ Met dat bespaarde geld kan de brug bekostigd worden, redeneert Van Ginneken. Zo simpel ligt het volgens wethouder Marian Witte (Gemeentebelangen) niet. “De gedachte is sympathiek, maar die optie is onderzocht. Een brug kost minstens twee keer zo veel.“ 

Nood

Ook binnen de rest van de politiek krijgt Van Ginnekens idee weinig steun. Wel maakt de gemeenteraad van Oosterhout geld vrij voor een extra noodontsluiting op Weststad. Deze komt bij IKEA en de Oosterhoutse Container Terminal. Hiervoor is ruim 300.000 euro geraamd. Deze ontsluiting is enkel voor de hulpdiensten en komt er met name op advies van de brandweer, om zo Weststad nog beter bereikbaar te maken in geval van nood.