Volledig scherm
Rogier Arntz (l) van Stegron Vastgoed en wethouder Thom Blankers van Heusden zetten donderdag hun handtekening onder het verkoopcontract van de oude gieterij in Drunen. © Sylvia van de Ven

Nieuw leven voor Lips-fabriek; Heusden verkoopt oude gieterij in Drunen

DRUNEN - Wat ooit de trots van Drunen was, moet opnieuw een plek gaan worden vol bedrijvigheid. Heusden heeft de oude Lips-fabriek verkocht. Een samenwerkingsverband van drie bedrijven gaat onder de naam The Lips Compagnie de oude panden opknappen en verhuren. 

De voormalige gieterij staat sinds vorig jaar leeg, nadat in april de laatste huurder, Gieterij Drunen, failliet ging. De voormalige scheepsschroevenfabriek is gekocht door Stegron Vastgoed, plaatselijke ondernemer Ad Bouman en het Waalwijkse bedrijf Dushi. Achter Stegron zit onder andere Rogier Arntz, bekend van het Schaijkse bedrijf PPO dat in Waalwijk het Mandemakers stadion kocht en onlangs weer verkocht. 

De nieuwe eigenaren willen de oude panden van de gieterij verhuren aan ondernemers en doorstarters in onder meer de metaalsector. Ook is het plan een centrum te creëren waar starters zich kunnen vestigen tegen gunstige voorwaarden en waar ze gebruik kunnen maken van gezamenlijke kantoor- en werkplaatsruimten. 

The Lips Compagnie wil de oude fabriek zoveel mogelijk behouden. Ook het carillon op het hoofdgebouw blijft bestaan. ,,We kopen een plek met geschiedenis", weet Bram Taks van Stegron Vastgoed. ,,Het is officieel geen monument, maar we zien het wel als industrieel erfgoed." 

Lees vrijdag 8 december meer in Brabants Dagblad, editie de Langstraat. 

  1. De carnavalsbubbel

    De carnavalsbubbel

    Fanatieke carnavalsvierders kennen het gevoel: de carnavalsbubbel. Vanaf 11-11 leef je als wagenbouwer, lid van de raad van elf of sauwelaar in een soort gescheiden wereld. Elk minuut vrije tijd staat in het teken van het leutfeest. Je ademt, leeft en vreet carnaval. Totdat plots op Aswoensdag die bubbel keihard doorgeprikt wordt. Ineens is de prins met de raad van elf niet meer het uithangbord van je stad of dorp. Al zou een plaats als Oosterhout beter af zijn als prins Mienus blijvend aan het roer is in plaats van de gemeenteraad.
  2. Joris van Gool doet in fotofinish op NK 60m indoor mee met grote mannen Garia en Martina

    Joris van Gool doet in fotofinish op NK 60m indoor mee met grote mannen Garia en Martina

    Joris van Gool was zaterdagmiddag in Apeldoorn akelig dichtbij dé sensatie op het NK indoor. In de finale van de 60 meter kregen Christopher Garia en Churandy Martina de 19-jarige atleet uit Rijen pas op de streep te pakken. Alle ieders naam verscheen de eindtijd van 6.70. De fotofinish moest er daarom aan te pas komen in welke volgde ze op het podium mochten. Achter Garia en Martina restte voor Van Gool 'slechts' de derde plaats.