Volledig scherm
Rogier Arntz (l) van Stegron Vastgoed en wethouder Thom Blankers van Heusden zetten donderdag hun handtekening onder het verkoopcontract van de oude gieterij in Drunen. © Sylvia van de Ven

Nieuw leven voor Lips-fabriek; Heusden verkoopt oude gieterij in Drunen

DRUNEN - Wat ooit de trots van Drunen was, moet opnieuw een plek gaan worden vol bedrijvigheid. Heusden heeft de oude Lips-fabriek verkocht. Een samenwerkingsverband van drie bedrijven gaat onder de naam The Lips Compagnie de oude panden opknappen en verhuren. 

De voormalige gieterij staat sinds vorig jaar leeg, nadat in april de laatste huurder, Gieterij Drunen, failliet ging. De voormalige scheepsschroevenfabriek is gekocht door Stegron Vastgoed, plaatselijke ondernemer Ad Bouman en het Waalwijkse bedrijf Dushi. Achter Stegron zit onder andere Rogier Arntz, bekend van het Schaijkse bedrijf PPO dat in Waalwijk het Mandemakers stadion kocht en onlangs weer verkocht. 

De nieuwe eigenaren willen de oude panden van de gieterij verhuren aan ondernemers en doorstarters in onder meer de metaalsector. Ook is het plan een centrum te creëren waar starters zich kunnen vestigen tegen gunstige voorwaarden en waar ze gebruik kunnen maken van gezamenlijke kantoor- en werkplaatsruimten. 

The Lips Compagnie wil de oude fabriek zoveel mogelijk behouden. Ook het carillon op het hoofdgebouw blijft bestaan. ,,We kopen een plek met geschiedenis", weet Bram Taks van Stegron Vastgoed. ,,Het is officieel geen monument, maar we zien het wel als industrieel erfgoed." 

Lees vrijdag 8 december meer in Brabants Dagblad, editie de Langstraat. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement