Volledig scherm
De crowfundingsactie voor het nieuwe fotoboek van Michel Szulc Krzyzanowski is geslaagd. © Michel Szulc Krzyzanowski

Nieuw fotoboek over Henny dankzij crowdfundingsactie

OOSTERHOUT - De crowdfundingsactie om een nieuw fotoboek Henny. Ik ben nog niet klaar, over het leven van Henny Arendse uit Waalwijk uit te brengen, is geslaagd. Zondag werd bekend dat er 15.789 euro is binnengebracht door 114 donateurs. 

Koekjesfabriek

Dat betekent dat het boek van de Oosterhoutse fotograaf Michel Szulc-Kryzanowski gedrukt kan gaan worden. Het is de bedoeling dat het fotoboek in februari 2019 uitgebracht wordt. Szulc-Krzyzanowski (Oosterhout, 1949) heeft al zes eerdere fotoboeken aan de vrouw uit Waalwijk besteed. Wat in 1977 begon als een serie over het dagelijks leven van een 16-jarig meisje aan de lopende band van de koekjesfabriek is inmiddels uitgebreid tot een overzicht van een leven. 

Tegenslag

Fotograaf Szulc-Kryzanowski volgde de vrouw gedurende 43 jaar. In het nieuwste boek staat het verhaal van Henny zelf centraal. In haar eigen woorden vertelt ze onder meer over haar incestervaring, de dood van haar alcoholische vader, de ziektes van haar kinderen en de dood van haar oudste zoon en hoe ze zich ondanks alle tegenslag staande weet te houden en zin aan haar leven weet te geven. De uitgave van  Henny. Ik ben nog niet klaar  is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.