Volledig scherm
© BD

Nieuw boothuis politie in jachthaven Drimmelen

DRIMMELEN - De politie Dongemond heeft een nieuw boothuis in de jachthaven van Drimmelen. Zaterdag 12 oktober om 11.00 uur openen burgemeester Gert de Kok en de districtsleiding van de politie dit nieuwe onderkomen.

Het nieuwe boothuis heeft als voordeel dat de politie veel sneller kan vertrekken. ,,Nu kunnen we binnen vijf tot tien minuten weg zijn", zegt een woordvoerder van de politie. ,,Met een boothuis kun je de boot veel gemakkelijker schoon en vaarklaar houden. Ook de onderhoudskosten zijn lager, omdat de boot uit het water wordt gehaald."

Kijkje nemen

Geïnteresseerden kunnen tussen 10.30 en 14.30 uur een kijkje nemen in het nieuwe gebouw. Ook het naastgelegen boothuis van de brandweer, de patrouilleboot van Rijkswaterstaat en hulpverlenersvoertuigen, zoals de tankautospuit van de brandweer, kunnen worden bezichtigd.

De opening maakt deel uit van de landelijke Week van de Veiligheid. Daarom is er ook een kleine veiligheidsmarkt, waar onder meer wijkagenten en brandweerlieden informatie delen. Bezoekers kunnen zich ook inschrijven voor een gratis woninginspectie op het gebied van inbraken en brandveiligheid.