Volledig scherm
© Gemeente Geertruidenberg

Negen lintjes in de gemeente Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG - In totaal negen inwoners van de gemeente Geertruidenberg hebben dinsdag een koninklijke onderscheiding gehad. Rob Smeulders uit Raamsdonk werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hennie Verschuuren (69) Geertruidenberg - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Verschuuren is erg betrokken en sociaal voelend. Al vanaf 1988 is ze op verschillende terreinen actief voor de gemeenschap van Geertruidenberg. Een kleine opsomming: al jaren werkt ze mee aan de stadsgids voor de Stichting Toerisme en Recreatie, is ze secretaris van het R.K. kerkkoor St. Cecilia, vrijwilliger bij de lokale afdeling van Het Rode Kruis en vrijwilliger bij De Zonnebloem, afdeling Geertruidenberg.

Dieneke Knaap (71) Raamsdonksveer - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Al 29 jaar is Dieneke Knaap vrijwillig maatschappelijk actief bezig. Zo is ze onder andere voorzitter en secretaris van de Werkgroep Raamsdonksveer van het Nederlands Bijbel Genootschap, penningmeester van de Jeugdraad van de Protestantse Gemeente Raamsdonk-Raamsdonksveer en van Zangvereniging Una Voce en bestuurslid van de Protestantse Christelijke Ouderenbond (PCOB).

Ad Krooswijk (75) Geertruidenberg - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Ad Krooswijk is altijd de eerste die zijn vinger opsteekt wanneer er ondersteuning wordt gevraagd. Hij is dan ook een zeer actief betrokken inwoner van de gemeente Geertruidenberg. Zo is Krooswijk onder andere actief lid van de Postduivenvereniging De Gevleugelde Vrienden, waarvan hij van 2005 tot 2007 ook voorzitter was. En sinds 1998 is hij vrijwilliger bij een ouderenwoongroep van Stichting Prisma.

Clasien Nuijten (65) Geertruidenberg - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Van 1990 tot 2015 is Clasien Nuijten vrijwilliger en bestuurslid van De Zonnebloem, afdeling Geertruidenberg geweest. Zij zorgde onder andere voor de kwaliteit van het ziekenbezoek door het aantrekken, begeleiden en ondersteunen van de vrijwilligers. Hoewel ze haar bestuurslidmaatschap heeft neergelegd, blijft ze vrijwillig betrokken bij De Zonnebloem. Mevrouw Nuijten is erg sociaal en vindt het fijn anderen te helpen.

Ria van Overbeek (75) Raamsdonksveer - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Ook al heeft ze eigenlijk geen tijd, dan maakt ze toch tijd vrij voor haar vrijwillige activiteiten. Ria van Overbeek is al meer dan veertig jaar vrijwilliger bij Toneelvereniging Entre Nous. Ze is daar actief als acteur en grimeur. Verder is ze vrijwilliger bij Zorgorganisatie Het Hoge Veer, waar ze onder andere de huisbibliotheek beheert. Buiten dat is ze ook nog secretaris van Windsurfvereniging Suvera.

Tineke Quirijnen (69) Raamsdonksveer - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Als vrijwilliger is Tineke Quirijnen al jaren actief binnen verschillende organisaties. Zo is ze vrijwilliger bij de Vrijwillige Thuiszorg Centrale Geertruidenberg, bij Zorgorganisatie Het Hoge Veer in Raamsdonksveer en bij de Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg. Bovendien is ze actief lid van het Katholieke Vrouwengilde, afdeling Raamsdonksveer en was ze vrijwilliger bij Nationale Vereniging De Zonnebloem.

Marian van Strien (69) Raamsdonksveer - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Van Strien is al jaren op verschillende terreinen vrijwillig actief voor onze samenleving. Een kleine opsomming: ze was secretaris van Muziekschool Albert Smijers, voorzitter van de Ouderraad van het Dongemond College en bestuurslid van Het Rode Kruis, afdeling Raamsdonksveer. Momenteel is ze vrijwilliger bij Zorgcentrum Het Hoge Veer en vervult ze diverse functies in en vanuit de Parochie OLV Hemelvaart.

Annie Waas (84) Raamsdonk - Lid in de Orde van Oranje-Nassau ‘
Goed doen voor een ander’ staat centraal in het leven van Annie Waas. Zo bezoekt ze wekelijks meerdere eenzame en/of zieke mensen in haar omgeving en in de parochie van Dussen, om hun eenzaamheid te doorbreken en ze te helpen met het huishouden. Daarnaast zet ze zich onder andere in ten behoeve van de weeshuizen in Oost-Europa. Daarvoor verzamelt ze kledingstukken en dekens die daar worden verspreid.

Rob Smeulders (61) Raamsdonk - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Rob Smeulders was onder andere secretaris van Buurtvereniging Karel V Laan in Geertruidenberg, voorzitter van pleegzorgorganisatie Family Home en coördinator van het dagelijkse bestuur van het Regionaal Samenwerkingsband Passend Onderwijs. Momenteel is hij onder meer bestuurslid van de Bondsraad, ambtelijk secretaris van de KNSB, gewest Noord- Brabant, Zeeland en Limburg en lid van de Stuurgroep Deltalent.