Pix4Profs-Ron Magielse
fietskoerier nathalie van daesdonk brengt als vrijwilligster pakketjes rond voor gilze rijen helpt.
Volledig scherm
Pix4Profs-Ron Magielse fietskoerier nathalie van daesdonk brengt als vrijwilligster pakketjes rond voor gilze rijen helpt. © Pix4Profs-Ron Magielse

Nathalie fietst door het dorp met brieven en puzzels voor ouderen

GILZE EN RIJEN - Ze maken al mondkapjes, koken, laten honden uit, doen boodschappen of zorgen voor huiswerkbegeleiding voor mensen die tijdens de coronacrisis klem zitten. Ook is er een puzzel- en een tablet-uitleenservice. Sinds een week heeft Gilze Rijen Helpt een nieuwe service op poten gezet: fietskoeriers. 

Drie vrijwilligers bezorgen brieven en puzzeltasjes bij mensen in de gemeente die door de uitbraak van het coronavirus aan huis gekluisterd zijn.

Een van de koeriers is Nathalie van Daesdonk die Rijen als verzorgingsgebied heeft. Ze werkt als vrijwilliger bij het Vrijwilligers Informatie Punt, een van de vrijwilligersorganisaties in Gilze en Rijen die zich hebben verenigd om inwoners die tijdens de coronacrisis hulp nodig hebben bij te staan. 

,,Ik neem vooral telefoontjes aan en zit achter mijn computer. Maar het leek me leuk om weer in beweging te zijn en op pad te gaan”, aldus Van Daesdonk.

Praatje op veilige afstand

Ze heeft er veel schik in en merkt dat mensen waardering hebben voor de nieuwe dienst. ,,Ze zijn er erg blij mee. En ik maak vaak een praatje met de mensen, uiteraard op veilige afstand.” De vrijwilligster bezorgt puzzelboekjes en kaartjes of brieven tussen mensen die zelf niet in staat zijn ze op de bus te doen.

Quote

Het leek me leuk om weer in beweging te zijn en op pad te gaan

Nathalie van Daesdonk, fietskoerier

Danielle Ternatus van Gilze en Rijen Helpt ziet dat de waardering voor de organisatie steeds verder groeit. Deze week heeft het bedrijf ARDAGH Group uit Dongen 4.000 euro toegezegd en zelfs wethouder Ariane Zwarts steekt de helpende hand toe. 

Zwarts brengt iemand die niet alleen met zijn scootmobiel op pad durft naar Dagbesteding ABEL. Die kampt met een tekort aan vrijwilligers die het vervoer van en naar de dagbesteding kunnen verzorgen. ,,Zij gaat nu met deze meneer op pad. Brengen en weer ophalen. Super leuk dat ze dit wil doen”, aldus Ternatus.

Mens-erger-je-niet

Vorige maand ondersteunde de organisatie een inzameling voor de bewoners van het asielzoekerscentrum in Gilze. Er werden puzzels, knutselspullen en gezelschapsspellen zoals ganzenbord en mens-erger-je-niet afgeleverd bij het azc.

De organisatie heeft een telefoonnummer (06-57345182) opengesteld dat iedere dag van 08.00 tot 20.00 uur is bemand. Iedereen die hulp nodig heeft, kan bellen.