Volledig scherm
De kleinkinderen van Sigebert en Maria Fick worden op de foto gezet door Harry van Aperloo. foto Cindy Joos/het fotoburo

Nageslacht familie Fick in beeld

OOSTERHOUT - Lachende gezichten gistermorgen bij een vrolijke familiereünie. Plaats van handeling: restaurant du Theatre naast de Bussel. Daar verzamelden zich dertig 'Fickjes' en hun partners voor een familiebijeenkomst.

Allemaal afstammelingen van de bekende en vooraanstaande familie Fick uit Oosterhout, waarvan de leden regelmatig een hoofdrol spelen in het boek van Cock Gorisse over Oosterhout.De dertig zijn kleinkinderen van het echtpaar Sigebert en Maria Fick-Mastboom. Bij het 50-jarig huwelijk van dit echtpaar werd in 1959 een familiefoto gemaakt. Gisteren gingen de kleinkinderen opnieuw op de foto. Nu voor een impressie van de familie Fick anno 2011. Het jongste kleinkind is 59, het oudste 70 jaar.Opa Sigebert dreef een groothandel in 'koloniale waren, tabak, thee en koffie'. "Hij had een winkel in de Sint Janstraat", vertelt ceremoniemeester Jan van Beckum. De opa en oma van zijn vrouw woonden in de Gasthuisstraat, waar later winkelcentrum Arendshof is gekomen. De rest van de familie woonde op de Heuvel. Twee families Fick wonen nog in Oosterhout. In de loop der jaren is de naam Fick uitgewaaierd over de regio, naar plaatsen als Breda en Eindhoven.Sigebert en Maria kregen acht kinderen, vier jongens en vier meisjes. Vier kinderen stichtten een gezin (Fick-van de Aa, Van de Pol-Fick (2x) en Van Beckum- Fick). Van die gezinnen gingen gisteren bijna alle kinderen (drie zijn er overleden) op de foto.Kijk voor meer nieuwtjes uit Oosterhout ook eens op: www.dichtbijoosterhout.nl. Deze website biedt u de gelegenheid uw eigen nieuws, foto’s en video’s te plaatsen.