Volledig scherm
© Thinkstock

N282 bij Gilze en Rijen voor 22 miljoen euro op de schop

n282 rijenGILZE EN RIJEN - De provincie Noord-Brabant investeert 22 miljoen euro voor een goede doorstroming van verkeer rond Gilze en Rijen. De provinciale weg N282 tussen Tilburg en Rijen tot de afslag Oosterhout wordt twee keer tweebaans. De raad praat volgende week over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Een veiligere weg en een betere doorstroming van het verkeer. Dat zijn de belangrijkste argumenten van de provincie om de provinciale weg N282 aan te pakken. De doorstroming bij Rijen is niet goed en bij drukte is het verkeer dat door de kern Hulten moet problematisch. De opzet is daarom de weg te verbreden en net voor Hulten af te laten buigen naar de Burgemeester Ballingsweg die uitkomt op de Burgemeester Letschertweg en zo naar de A58.

Naar Oosterhout toe wordt de kruising bij Rijen ook aangepakt en de weg naar Oosterhout op termijn mogelijk ook verbreed. Hulten wordt autoluw, de Oude Baan wordt alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer (60 kilometerweg) en het wegdeel tussen restaurant Stad Parijs en Hulten verdwijnt en maakt plaats voor een autovrij park. Verder worden de fietspaden verbreed en krijgt Stad Parijs een aansluiting op het achterliggende fietspad.