Volledig scherm
PREMIUM
Het parcours in Dorst in 2012. © Ramon Mangold/Pix4Profs

Mountainbikeroutes Oosterhout lijden onder droogte: ‘Je hebt er geen vat op’

OOSTERHOUT - De drie mountainbikeroutes door de bossen van Oosterhout hebben last van de droogte. Even leek het erop dat slechte stukken afgesloten moesten worden, maar parcoursbouwer Rob Huijs heeft de afgelopen dagen hard gewerkt om dat - voorlopig - te voorkomen. 

Van de in totaal 32 kilometer aan parcours gaat het overgrote deel over zand. Door de hitte droogt de ondergrond op. Het zand bevat geen vocht meer, maar gedraagt zich daardoor juist als water: het gaat alle kanten op. Alsof je aan het fietsen bent op het strand. Vorig jaar zomer moesten noodgedwongen alle drie de routes van MTB Tracks Oosterhout - door Dorst, Vrachelen en het Cadettenkamp - afgesloten worden met afzetlint en blokken hout. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.