Volledig scherm
Motorcross aan het Zeggestraatje in Wagenberg. Hier Colin de Poortere in actie. © Johan Wouters

Motorcross Made trekt groot (inter)nationaal publiek

WAGENBERG - In drie dagen zo veel mogelijk geld ophalen voor gehandicaptenorganisaties: dat is het doel van Motorcross Made. Het evenement trekt honderden bezoekers.

De gehandicaptenorganisaties in de gemeente Drimmelen zijn maar wat blij met de stichting DVO (Door Vrienden Opgericht). Dit weekend organiseert die voor de achttiende keer Motorcross Made in Wagenberg. De opbrengst gaat naar gehandicaptenorganisaties in de gemeente.

Welke organisaties precies een bijdrage krijgen, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van het bedrag dat opgehaald wordt, legt Debby Bastiaansen van de organisatie uit. "De Wilgenband en Het Fazantennest Made krijgen ieder jaar een bijdrage, de andere organisaties zijn nog niet bekend."

Internationaal
Ook dit jaar is er tijdens de cross een groot internationaal deelnemersveld met crossers uit België, Duitsland, Frankrijk en zelfs een aantal uit Spanje. Driekwart van de rijders blijft dan ook overnachten in de buurt van het circuit.

De wedstrijden beginnen morgen om 10.05 uur, terwijl zondag al om 8.15 uur gestart zal worden. Vroeg uit de veren dus, zeker als je weet dat het vrijdag- en zaterdagavond groot feest is in de tent.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.