Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de mogelijke auto van het slachtoffer. © Mathijs Bertens/ Stuve fotografie

Moordverdachte Sooi de C. door Roemenië uitgeleverd

BREDA - Roemenië heeft de van moord verdachte Sooi de C. (42) uit Tilburg uitgeleverd aan Nederland.

Het rechercheteam dat de moord op Hugo van Houten (27) in Molenschot onderzoekt, heeft dinsdagmorgen voor het eerst met de verdachte kunnen praten. Eind deze week wordt de vermoedelijke schutter voorgeleid.

Dat bevestigt de politie. De voortvluchtige De C. werd twee weken geleden aangehouden na een maandenlange klopjacht. De politie was zijn vriendin op 29 oktober vanuit Nederland gevolgd naar Roemenië, waar de man ondergedoken bleek te zitten. De verdachte heeft zich niet verzet tegen uitlevering. Hij kon daarom snel, via de zogeheten verkorte procedure, worden uitgeleverd. De advocaat van De C. wil vooralsnog inhoudelijk niet op de zaak in gaan.

Zowel verdachte als slachtoffer was lid van motorclub No Surrender. Van Houten werd op 17 augustus vorig jaar geliquideerd in de buurt van chaletpark Linberg, waar hij met zijn vriendin woonde. Het vermoeden bestaat dat de moord te maken heeft met een drugsdeal. De C. is in België verdachte in een zaak rond onder meer de productie van synthetische drugs.