Volbeda aan het werk in zijn kloosterkamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Volbeda aan het werk in zijn kloosterkamer. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Monnikenwerk, zegt artist-in-residence Ludwig Volbeda in Sint Catharinadal: ‘Deze sfeer past bij mij’

OOSTERHOUT - De kleine kamer in het Oosterhoutse klooster Sint-Catharinadal is de perfecte plek voor illustrator Ludwig Volbeda (30). Hij tekent zijn fraaie werk in een tien centimeter groot tekenblok. ,,Het is monnikenwerk’’, zegt de artist in residence

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.