Volledig scherm
© Getty Images

Molenschot bijgepraat over aanleg glasvezel

MOLENSCHOT/BAVEL - Dat het buitengebied in Midden-Brabant in de ban is van glasvezel, moge duidelijk zijn. Vorige week is het contract voor de aanleg via coöperatie GilzeEnRijenGlas getekend. Donderdag wordt Molenschot bijgepraat.

Bij de ondertekening van het contract voor de aanleg van supersnel internet met aannemer Spitters uit Waalre was een flinke delegatie aanwezig. Bij het bedrijf Trayplant in Bavel zetten behalve de aannemer ook bestuursleden van Midden-BrabantGlas en GilzeEnRijenGlas hun krabbel. Op 14 januari starten de graafwerkzaamheden aan de Rimpelaar in Molenschot. Vandaar uit gaat het naar het eerste verdeelstation in Gilze. Daarna volgt de rest van Midden-Brabant.

Donderdagavond is na de algemene jaarvergadering van Stichting Dorpsbelang vanaf 20.00 uur in De Molenwiek een bijpraatsessie over glasvezel. Na de actuele zaken over Molenschot vertelt Ad Nelemans namens GilzeEnRijenGlas over de stand van zaken. "Ik heb ook informatie over het graaftraject. Ook andere inwoners kunnen nog meedoen", roept Nelemans op.

  1. Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    OOSTERHOUT - SP-wethouder Mark Vissers mag, ook al is het nog maar voor vier maanden, niet meer namens de partij spreken. Daarnaast moeten drie van de vier SP-raadsleden in Oosterhout, die samen met Vissers een eigen partij willen beginnen, onmiddellijk hun zetel inleveren. Dat heeft de ledenvergadering van de Oosterhoutse SP vorige week besloten. Vissers is boos: ,,Ze gedragen zich bij de SP als een stel kleuters."