Volledig scherm
PREMIUM
De Kloosterhoeve in Raamsdonksveer. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Moet de Kloosterhoeve verhuizen? ‘Dat is heel ingrijpend‘

RAAMSDONKSVEER - Blijft De Kloosterhoeve in Raamsdonksveer op de huidige locatie? Dat is de grote vraag nu zeker is dat vlak naast het Centrum voor Huntington een nieuwe weg komt. Lang is door de gemeente Geertruidenberg gezocht naar een alternatief. Onhaalbaar, luidt de conclusie.  

Als Rijkswaterstaat in 2022 met de aanpak van Hooipolder begint, veranderen de op- en afritten bij Raamsdonksveer. Dat betekent dat er vanuit de A59 een nieuwe verbindingsweg komt door de Veerse polder, slechts enkele tientallen meters van De Kloosterhoeve.  ,,We zijn nog aan het bijkomen van de teleurstelling”, reageert bestuurder Mireille de Wee. In het centrum zitten zo'n vijftig mensen met Huntington. ,,De drukte zorgt voor veel prikkels. Wij willen ze een prikkelarme, veilige omgeving bieden.”

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.