Volledig scherm
PREMIUM
De Kloosterhoeve in Raamsdonksveer. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Moet de Kloosterhoeve verhuizen? ‘Dat is heel ingrijpend‘

RAAMSDONKSVEER - Blijft De Kloosterhoeve in Raamsdonksveer op de huidige locatie? Dat is de grote vraag nu zeker is dat vlak naast het Centrum voor Huntington een nieuwe weg komt. Lang is door de gemeente Geertruidenberg gezocht naar een alternatief. Onhaalbaar, luidt de conclusie.  

Als Rijkswaterstaat in 2022 met de aanpak van Hooipolder begint, veranderen de op- en afritten bij Raamsdonksveer. Dat betekent dat er vanuit de A59 een nieuwe verbindingsweg komt door de Veerse polder, slechts enkele tientallen meters van De Kloosterhoeve.  ,,We zijn nog aan het bijkomen van de teleurstelling”, reageert bestuurder Mireille de Wee. In het centrum zitten zo'n vijftig mensen met Huntington. ,,De drukte zorgt voor veel prikkels. Wij willen ze een prikkelarme, veilige omgeving bieden.”

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?