Volledig scherm
Lievenshove in Oosterhout. © Marcel van Dorst / MaRicMedia

Moeder van dochter op Lievenshove over drugsoverlast: 'Ze krijgt het dagelijks aangeboden'

OOSTERHOUT - “We hadden sluiting van Lievenshove al een beetje zien aankomen. Zeker na alle verhalen over drugsoverlast- en gebruik binnen de groepen.”

Dat zegt Anja de Kort, een moeder van een meisje dat sinds een halfjaar in jeugdzorginstelling Lievenshove in Oosterhout zit. Ze vertelt dat de ouders van de kinderen van de instelling donderdag per mail op de hoogte zijn gebracht van de sluiting.

Veiligheid

Haar dochter zat eerst op een gesloten en nu op een open afdeling. “De drugsoverlast baart me heel veel zorgen. We zitten erg in over de veiligheid van mijn dochter. Ze vertelt daar heel veel verhalen over. Zo was er een meisje dat was weggelopen en door de politie was teruggebracht. Dan wordt zo iemand door de politie en leiding gefouilleerd. Maar dat heeft ze kunnen doorstaan want op de groep had ze nog gewoon twaalf xtc-pillen bij zich.”

De Kort zegt dat haar dochter geen drugs gebruikt. “Ze kan zichzelf er gelukkig nog steeds tegen verzetten. Maar hoe lang houdt ze zich sterk? Het wordt haar dagelijks aangeboden.”

Rechter

Ze hoopt dat ze kan voorkomen dat haar dochter straks overgeplaatst wordt naar een van de andere locaties van Juzt, Krabbebossen in Rijsbergen en De Vliethoeve in Kortgene. “We proberen haar via de rechter weer thuis te krijgen. Ze gaat nu ook weer naar haar oude school en zit in haar examenjaar.”