Volledig scherm

Modelwoning zet 'Made op de kaart'

MADE - Het wordt een eye-catcher waarmee 'Made zich op de kaart gaat zetten' weet Madenaar Tom Meulemans (28), die er zeker voor een jaar in gaat wonen.

Een modelwoning op de hoek van de Romboutsstraat/Van Gilslaan waar kort geleden nog een gymzaal stond. Een modulaire woning, volgens het principe van de Lego-bouwstenen. Beter, sneller en flexibeler kan het niet, verklappen de initiatiefnemers. Makkelijk op en af te breken en super duurzaam.

Madenaar Eric Segeren van Amerland en Expodium wil dit modulair ontwerp in de markt zetten. Met steun van lokale participanten. Maar eerst moet hij kijken of het aanslaat. Vandaar zijn beroep op Meulemans, die met zijn mediabedrijf al ruimte huurt bij Expodium. Meulemans: "Wat moeten we nog met traditionele stenen? Hier is veel vraag naar. Dit concept is op alle fronten flexibel. Zelfs terwijl je er woont kun je de functies veranderen en aanbouwen naar wens."

Eind januari wordt het model onthuld aan de wereld, inclusief Made.

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.